Tandenborstel duurzaam blauw – medium soft Hydrophil

Oorspronkelijke prijs was: 4,60€.Huidige prijs is: 4,40€. Incl BTW

Klimaatneutraal – gemaakt van hernieuwbare grondstoffen – BPA-vrij – petroleumvrij – gekleurd met natuurlijke kleuren – medium borstelharen

Op voorraad

Share
EAN: 4260397790304 Categorieën: ,
HYDROPHIL
Onze omgeving is prachtig. Wie ze in al hun facetten bekijkt, komt tot de conclusie dat verantwoordelijkheid en schoonheid elkaar niet mogen uitsluiten. Deze duurzame blauwe bamboe tandenborstel ziet er niet alleen goed uit, het is ook een goede keuze als het gaat om het verminderen van je plastic verbruik. De borstelharen zijn de perfecte basis voor een grondige reiniging van het gebit en bescherming van uw tandvlees. Omdat tandenborstels door regelmatig poetsen verslijten, wordt elke 3 maanden een nieuwe borstel aanbevolen.

Materiaal
Het handvat is gemaakt van bijzonder snelgroeiend Moso-bamboe en is biologisch afbreekbaar. Tijdens de tweejarige groeifase bereikt Moso-bamboe een hoogte tot 20 meter. In onze bamboeteelt wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige irrigatie, net als pesticiden of andere chemicaliën.

De biobased borstelharen zijn gemaakt van ricinusolie. De uit de plant gewonnen olie wordt verwerkt tot biologisch nylon en is vrij van BPA en petroleum.

Ook de oplosmiddelvrije kleurlakken van de natuurverffabrikant AURO, waarmee de grepen worden gekleurd, zijn consequent ecologisch.

 

Merk

Hydrophil

Verhaal Ahoi Ho! Wij zijn Christoph, Sebastian en Wanja, drie vrienden uit de Hanzestad Hamburg en de oprichters van HYDROPHIL, uw merk voor innovatieve duurzame hygiëneproducten. Op dit punt willen we je iets vertellen over hoe en waarom we HYDROPHIL hebben opgericht en hoe onze waterneutrale, veganistische en eerlijke producten tot stand zijn gekomen. Het idee voor HYDROPHIL is geboren tijdens een fietstocht door Hamburg en uit onze blog over water. Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar het is waar. Maar de een na de ander... Medio 2012 lanceerden we onze kleine blog op hydrophil.com, die nog steeds gewijd is aan de meest uiteenlopende facetten van het onderwerp water. Waarom water? Naast de lucht die we inademen, is water de belangrijkste hulpbron voor planten, dieren en voor ons mensen. Zonder water zou er geen leven zijn! In onze blog gaan we daarom in op een breed scala aan aspecten die met koud water te maken hebben: duurzaam gebruik van water, conflicten over water als hulpbron, kraanwater... en ga zo maar door. Op een nazomerdag in 2013 hebben we het op de bovengenoemde fietstocht door Hamburg nog eens over watertekorten gehad. Niet ongewoon, want onze vriendschap is ontstaan ​​uit onze gezamenlijke inzet voor de hulporganisatie Viva con Agua de Sankt Pauli eV. Dit leidde tot een discussie over de vraag of het misschien niet ook mogelijk is om producten te maken die niet alleen fairtrade, duurzaam en vegan zijn, maar ook waterneutraal gezien de toenemende problemen rondom ons favoriete onderwerp. Omdat we altijd met het fascinerende onderwerp water te maken hebben en erover schreven in onze blog, wilden we een veldtest starten en proberen een product te ontwikkelen dat zo min mogelijk water gebruikt en vervuilt bij de productie ervan. Dit werd een idee en het idee werd ons huidige merk HYDROPHIL. Nadat we in september 2013 tijdens een proefrun ons eerste t-shirt uitbrachten (die overigens nog steeds hier te bestellen is), was de feedback zo ontzettend positief dat we besloten het shirt opnieuw te ontwerpen. Sindsdien is er veel gebeurd. Ons assortiment waterneutrale, veganistische & eerlijke producten is gestaag gegroeid en we kunnen nu met een beetje trots zeggen dat we marktleider zijn in duurzame mondhygiëne met bamboe tandenborstels. We kijken er enorm naar uit om samen de wereld van morgen een stukje mooier en groener te maken.
HYDROPHIL