Urtekram

De reis van Urtekram begon in 1972, met de verkoop van biologische kruiden en verzorgingsproducten vanuit een kleine kelderwinkel in het hart van Kopenhagen. De belangstelling voor het merk groeide snel en daarmee ook de productie en het assortiment. In 1989 verhuisde Urtekram het hoofdkantoor naar Mariager in Jutland, Denemarken.
De productie is gelegen in een schilderachtige omgeving met de nabijheid van de natuur. In onze kleine faciliteiten produceren we onze natuurlijke en gecertificeerde schoonheidsproducten voor alle behoeften.

Tegenwoordig worden onze producten zowel in winkels als online verkocht, in heel Europa en grote delen van de rest van de wereld.
Gecertificeerd door Ecocert Cosmos Organic
Gecertificeerd door Vegan Society
99-100 % Natuurlijke oorsprong
Biologisch afbreekbare formules
Plantaardige verpakkingen
Hernieuwbare energie in productie
Alle ingrediënten in Urtekram Nordic Beauty producten zijn zorgvuldig geselecteerd en van 99-100 % natuurlijke oorsprong en de producten zijn zelfconserverend. De formules zijn 100% biologisch afbreekbaar, veganistisch en gecertificeerd door Ecocert Cosmos Organic volgens de COSMOS-standaard.
Omdat alle Urtekram Beauty Care-producten zijn gecertificeerd door Ecocert Cosmos Organic, bevatten ze geen parabenen, siliconen of synthetische conserveermiddelen. In plaats van siliconen gebruiken we broccolizaadolie en onze producten zijn zelfconserverend.
We gebruiken geen kunstmatige parfums in onze producten, alleen kruidenafkooksels en natuurlijke oliën.
De formules zijn 100% biologisch afbreekbaar, wat betekent dat de natuur zelf de ingrediënten kan afbreken zonder de micro-organismen in het proces te schaden.
Geen kunstmatige parfums
99 – 100 % natuurlijke oorsprong
100% biologisch afbreekbare formules
Hernieuwbare en veganistische ingrediënten
In onze producten gebruiken we alleen Vegan ingrediënten. Dit betekent dat er bij het maken van de grondstoffen geen dierlijk materiaal is gebruikt. Het hyaluronzuur dat in onze producten wordt gebruikt, is van nature gefermenteerd hyaluronzuur, in plaats van het conventionele dat wordt geproduceerd uit hanenkammen.