Zechsal face brush

7,40 Incl BTW

•  Droogborstel voor je gezicht
•  Vitaliserend effect
•  Stimuleert de bloedsomloop
•  Maakt de huid steviger
•  Voor een stralende look!

Op voorraad

Share
Categorieën: ,
ZEchsal

Deze Zechsal borstel is ambachtelijk gemaakt met 100% paardenhaar en duurzaam beukenhout (FSC keurmerk).

Droogborstelen: wat is het?

Met een stevige borstel over je lijf gaan. Al in de middeleeuwen hoorde deze opwekkende reiniging
bij het kloosterritueel. Het droogborstelen verwijdert je dode huidcellen, reinigt je poriën, stimuleert de bloedsomloop en geeft je extra energie.

Droogborstelen verbetert de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan weer open, je huid kan beter ademen én beter afvalstoffen afvoeren.

Gebruiksaanwijzing:

1. Neem ’s ochtends na het opstaan een paar minuten de tijd voor een gezichtsmassage. Één keer per week is in het begin genoeg met deze ionische borstel. Bouw het rustig op, je huid zal even moeten wennen. Als je een gevoelige huid hebt of wondjes, wees dan voorzichtig met borstelen.

2. Zorg ervoor dat de temperatuur in de kamer aangenaam is. Je mag niet zweten of het koud hebben.

3. Borstel je gezicht met zachte bewegingen.

4. Je huid wordt warmer en kan een beetje rood worden. Dat is prima en kan geen kwaad.

Tip: gebruik Zechsal Pure Elements balancing cream na de behandeling. Je huid krijgt zo optimale verzorging!

Wanneer niet:

Mensen met eczeem of een chronisch droge huid kunnen beter niet gaan borstelen.

Nb. Echter als je keratosis pilaris hebt – waarbij de huid ontstoken is en je last hebt van ruwe, rode bultjes – kan droogborstelen.

Merk

Zechsal

Zechsal is een samentrekking van “Zechstein” en “sal”. Zechstein is de aanduiding voor de geografische periode van 250 miljoen jaar geleden. Toen liep over een flink deel van Noord-Europa een zee, je raad het al: de Zechstein Zee. Deze zee is in de loop der tijden langzaam ingedroogd - net als nu de Dode Zee -  totdat er alleen maar zouten (mineralen) overbleven, waaronder een dikke laag van het pure magnesiumchloride. Het magnesium dat Zechsal gebruikt komt hier vandaan. Dit zout is de oorsprong van het bedrijf en de grondstof die nu nog steeds wordt gebruikt in veel van de producten. Het tweede deel “sal” is latijn voor zout. Daarnaast is het een onderdeel van het woord “salaris”. In lang vervlogen tijden werden mensen uitbetaald in zout omdat dat zo schaars was. Dit geeft aan hoe waardevol dit oeroude magnesiumzout is. Het magnesium uit de Zechstein Zee wordt internationaal erkend als het zuiverste en edelste magnesiumzout ter wereld.
ZEchsal