Zechsal dry brush. Opwekkende reiniging van de huid.

11,53 Incl BTW

•  Droogborstel voor je hele lichaam
•  Zacht in gebruik, geschikt voor gevoelige huid
•  Stimuleert de bloedsomloop
•  Maakt de huid steviger
•  Na gebruik betere opname van magnesium

Wees voorzichtig bij gevoelige huid of wondjes. Lees eerst de gebruiksaanwijzing.

Share
Categorieën: ,
ZEchsal

Deze Zechsal borstel is ambachtelijk gemaakt met 100% paardenhaar en duurzaam beukenhout (FSC keurmerk).

Droogborstelen: wat is het?

Met een stevige borstel over je lijf gaan. Al in de middeleeuwen hoorde deze opwekkende reiniging
bij het kloosterritueel. Het droogborstelen verwijdert je dode huidcellen, reinigt je poriën, stimuleert de bloedsomloop en geeft je extra energie.

Droogborstelen verbetert de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan weer open, je huid kan beter ademen én beter afvalstoffen afvoeren.

Gebruiksaanwijzing:

1. Neem ’s ochtends na het opstaan 5 minuten de tijd voor een droogborstelmassage. Twee keer per week is in het begin genoeg. Bouw het rustig op, je huid zal even moeten wennen. Als je een gevoelige huid hebt of wondjes, wees dan voorzichtig met borstelen.

2. Zorg ervoor dat de temperatuur in de kamer aangenaam is. Je mag niet zweten of het koud hebben.

3. Borstel je armen en benen met gelijkmatige bewegingen – op een zachte manier – naar het hart toe. Vergeet je knieholtes en oksels niet mee te nemen. Maak cirkelvormige bewegingen met de klok mee op de buik, borst en rug.

4. Je huid wordt warmer en kan een beetje rood worden. Dat is prima. Je lichaam wordt geactiveerd en staat als het ware ‘aan’ na de behandeling.

5. Je kunt het aangename effect vergroten door na de massage te douchen.

Tip: gebruik Zechsal magnesium – olie, gel of body cream – na het droogborstelen. Het magnesium wordt nu extra goed door de huid opgenomen!

Wanneer niet:

Mensen met eczeem of een chronisch droge huid kunnen beter niet gaan borstelen.

Nb. Echter als je keratosis pilaris hebt – waarbij de huid ontstoken is en je last hebt van ruwe, rode bultjes – kan droogborstelen juist gunstig zijn om de bultjes te verwijderen.

Merk

Zechsal

Zechsal is een samentrekking van “Zechstein” en “sal”. Zechstein is de aanduiding voor de geografische periode van 250 miljoen jaar geleden. Toen liep over een flink deel van Noord-Europa een zee, je raad het al: de Zechstein Zee. Deze zee is in de loop der tijden langzaam ingedroogd - net als nu de Dode Zee -  totdat er alleen maar zouten (mineralen) overbleven, waaronder een dikke laag van het pure magnesiumchloride. Het magnesium dat Zechsal gebruikt komt hier vandaan. Dit zout is de oorsprong van het bedrijf en de grondstof die nu nog steeds wordt gebruikt in veel van de producten. Het tweede deel “sal” is latijn voor zout. Daarnaast is het een onderdeel van het woord “salaris”. In lang vervlogen tijden werden mensen uitbetaald in zout omdat dat zo schaars was. Dit geeft aan hoe waardevol dit oeroude magnesiumzout is. Het magnesium uit de Zechstein Zee wordt internationaal erkend als het zuiverste en edelste magnesiumzout ter wereld.
ZEchsal