ZINARGIN SIROOP Het ultieme zinkpreparaat met cofactoren, in een volledig natuurlijke siroop. 200 ml

Oorspronkelijke prijs was: 19,90€.Huidige prijs is: 17,55€. Incl BTW

 • 1Zink en chlorella helpen bij het behoud van de normale functie van het immuunsysteem;
 • Daarnaast draagt zink bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en de normale DNA synthese en celdeling;
 • Tenslotte is zink ook goed voor het geheugen en de concentratie;
 • Enige zinkpreparaat dat twee goed opneembare vormen van zink combineert met L-arginine.

Op voorraad

Share
EAN: 5430000149488 Categorieën: ,
nutriphyt

Zinkpreparaat in siroopvorm. Voor het behoud van een normale immuunrespons1. Zinargin siroop is een zinksupplement met twee goed opneembare vormen van zink, verrijkt met cofactoren zoals L-arginine, MSM, SOD en chlorofyl.

MINERAAL ZINK

Zink is een essentieel mineraal en heeft een brede waaier van biochemische en fysiologische functies. Het is bekend dat zink een rol speelt in het metabolisme van zowel zuur-basen als carbohydraten, macronutriënten, vetzuren en vitamine A. Daarnaast ondersteunt zink ook de normale celdeling en eiwitsynthese.

De formule van Zinargin siroop bevat een optimale hoeveelheid elementaire zink, dat aanwezig is in twee optimaal opneembare vormen: zinkgluconaat en zink-L-monomethionine. Ter aanvulling van deze formule bevat Zinargin siroop naast L-arginine ook cofactoren zoals zwavel, SOD en chlorella.

ZEEWIER

Fucus vesiculosus is een zeewier dat van nature een rijke bron van jodium is, maar ook magnesium, calcium, zink, selenium, zwavel en vitaminen als A, C, E en K bevat. Tevens is het rijk aan bijzonder nuttige en kenmerkende natuurstoffen als alginaten, slijmstoffen, fucoïdanen, caroteen, zeaxanthine en diverse vormen chlorofyl. Door deze eigenschappen staat deze kelp soort gekend voor zijn ondersteunende functie in het behoud van een normale schildklierfunctie.

CHLORELLA

Chlorella is een zoetwater alg met een enorme concentratie aan eiwitten en chlorofyl. De cellen van de Chlorella-algen hebben echter een moeilijk verteerbaar omhulsel. Daarom moeten ze voor de toepassing in Zinargin siroop een speciaal proces ondergaan, zodat dit omhulsel geopend wordt en de voedingsstoffen ongehinderd tot uw beschikking kunnen komen.

DE INNAME VAN ZINK KAN HET LICHAAM OP VERSCHILLENDE VLAKKEN ONDERSTEUNEN:

 • Zink helpt cellen beschermen tegen oxidatieve stress en draagt bij tot een gezonde celdeling en aanmaak van het DNA.
 • Zink helpt bij het behoud van een gezonde huid, botten, haren en nagels.
 • Een andere belangrijke werking is dat zink bijdraagt aan het behoud van een normale cognitieve functie en de goede werking van het immuunsysteem.
 • Verder helpt zink ook bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
 • Tenslotte draagt zink nog bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting.

CLEAN LABEL

Vrij van synthetische kleur- en hulpstoffen. Met enkel natuurlijke hulpstoffen. Kleurverschillen zijn normaal en doen geen afbreuk aan de werking.

NUTRITIONELE INFORMATIE PER DAGDOSIS VAN 10 ML (= dagdosis voor volwassenen)

 

Zink(gluconaat + monomethionine) 20 mg 200 %*
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) 500 mg
L-Arginine 300 mg
Blaaswier (Fucus vesiculosus) 500 mg
OptiMSM® (methylsulfonylmethaan) 100 mg
Suikermeloen (Cucumis melo) 6 mg 420 IU SOD

*% RI = Referentie inname

INGREDIËNTEN: Vulstoffen: Melasse; Water (Aqua), Chlorella (Chlorella pyrenoidosa), Blaaswier (Fucus vesiculosus), L-Arginine, Zoetstof: Honing, OptiMSM® (methylsulfonylmethaan), Zinkgluconaat, Zink monomethionine, Smaakstof: Natuurlijk zwarte bes aroma (Natural black currant flavor), Suikermeloen (Cucumis melo), Smaakstof: Tijmolie.

DOSERING

Voor volwassenen: 10 ml per dag of zie bijsluiter

Voor kinderen: zie bijsluiter

INNAME

 • Goed schudden voor ieder gebruik, zodat ook de inhoudsstoffen die onderaan in de fles zitten gelijkmatig in de siroop gemengd zitten.
 • Inname best voor of tijdens de maaltijd. Bij voorkeur niet combineren met brood of sojamaaltijd (ofwel Zinargin siroop minstens een half uur vooraf innemen). De opname van zink zou namelijk bemoeilijkt kunnen worden bij inname samen met fytinehoudende voeding (zoals granen en soja).
 • Referentiewaarden voor zinkinname:

VOORZORG

 • Bij antibiotica gebruik: Zinargin siroop innemen tenminste 1 uur na antibiotica-inname.Gelijktijdige inname van Zinargin siroop met antibiotica kan de werking van antibiotica remmen.
 • Inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden bij gebruik van meer dan 10 mg zink per dag. Vraag raad aan uw arts of apotheker.

EXTRA INFO

 • Actieve stoffen zijn idem als Zinargin tabletten, maar met verdere aanvulling van natuurlijke stoffen tot smaakvolle siroopvorm.
 • Ook geschikt voor vegetariërs, voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode en voor kinderen.
 • Zinargin siroop is volledig vrij van synthetische kleurstoffen of bewaarmiddelen. De fles die gebruikt wordt voor Zinargin siroop bevat geen BPA (met certificaat garantie).
 • Met handige maatlepel in de doos voor 2.5 ml en 5 ml, voor een eenvoudige aanpassing van de dosis volgens de leeftijd/gewicht.
 • Bewaring: eens geopend nog 6 maand houdbaar mits koel bewaren (in koelkast).
Meer informatie
CNK 3644-044
Notificatienr. NUT/PL/AS 788/23
EAN 5430000149488

 

Merk

Nutriphyt

Nutriphyt is een gerenommeerd Belgisch bedrijf en biedt u een breed assortiment natuurlijke en zuivere gezondheidsproducten. Producten die de code van de natuur in zich dragen en die het lichaam tot diep in de cellen verzorgen en voeden. Waarvan de nutriënten zijn samengebracht in een optimale synergie en die het resultaat zijn van een diepgaande studie naar werkelijke gezondheid. Voor Nutriphyt is de gezondheid van alle mensen top prioriteit. Vanuit een oorzaakgerichte aanpak, in plaats van een symptomatische aanpak, werden onze voedingssupplementen ontwikkeld. Aandoeningen zijn vaak het resultaat van een tekort aan nutriënten. Alsook, wordt de oorzaak van chronische ziekten in realiteit zelden aangepakt, waardoor ze enkel symptomatisch behandeld worden. Vanuit die optiek werden de voedingssupplementen van Nutriphyt ontwikkeld. Onze producten voorkomen deze tekorten en ondersteunen het lichaam tot in de kern. Op die manier kunnen we aandoeningen van bij het prille begin onderdrukken en zelfs voorkomen. Onze producten worden volledig in-house ontwikkeld door gekwalificeerde medewerkers. Enkel zo kunnen we garanderen dat alles volgens puur wetenschappelijke inzichten wordt ontwikkeld. Daarnaast garanderen we ook dat alle gezondheidsproducten volledig natuurlijk zijn en streven we ernaar om ons volledige gamma 'clean label' te maken. Een zo zuiver mogelijk, natuurlijk product om je lichaam ultiem te ondersteunen, dat is Nutriphyt.
nutriphyt