ZINARGIN – Het ultieme zinkpreparaat met L-arginine en andere cofactoren – 60 tabletten

29,50 Incl BTW

 • 1Zink en chlorella helpen bij het behoud van de normale functie van het immuunsysteem;
 • Daarnaast draagt zink bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en de normale DNA synthese en celdeling;
 • Tenslotte is zink ook goed voor het geheugen en de concentratie;
 • Enige zinkpreparaat dat twee goed opneembare vormen van zink combineert met L-arginine.

Op voorraad

Share
EAN: 5430000149495 Categorieën: ,
nutriphyt

Zinkpreparaat met cofactoren. Voor het behoud van een normale immuunrespons1. Zinargin is een zinksupplement met twee goed opneembare vormen van zink, verrijkt met cofactoren zoals L-arginine, MSM, SOD en chlorofyl.

MINERAAL ZINK

Zink is een essentieel mineraal en heeft een brede waaier van biochemische en fysiologische functies. Het is bekend dat zink een rol speelt in het metabolisme van zowel zuur-basen als carbohydraten, macronutriënten, vetzuren en vitamine A. Daarnaast ondersteunt zink ook de normale celdeling en eiwitsynthese.

De formule van Zinargin bevat een optimale hoeveelheid elementair zink, dat aanwezig is in twee optimaal opneembare vormen: zinkgluconaat en zink-L-monomethionine. Ter aanvulling van deze formule bevat Zinargin naast L-arginine ook cofactoren zoals zwavel, SOD en chlorella.

ZEEWIER

Chondrus crispus is een roodwier (ook wel ‘Iers mos’ genoemd) die gewonnen wordt voor de noordkust van Bretagne en een natuurlijke bron is van vitaminen en mineralen zoals magnesium, jodium, ijzer, zwavel, calcium en mangaan. Tevens is het rijk aan eiwitten, vezels en carrageen.

CHLORELLA

Chlorella is een zoetwater alg met een enorme concentratie aan eiwitten en chlorofyl. De cellen van de Chlorella-algen hebben echter een moeilijk verteerbaar omhulsel. Daarom moeten ze voor de toepassing in Zinargin een speciaal proces ondergaan, zodat dit omhulsel geopend wordt en de voedingsstoffen ongehinderd tot uw beschikking kunnen komen.

DE INNAME VAN ZINK KAN HET LICHAAM OP VERSCHILLENDE VLAKKEN ONDERSTEUNEN:

 • Zink helpt cellen beschermen tegen oxidatieve stress en draagt bij tot een gezonde celdeling en aanmaak van het DNA.
 • Zink helpt bij het behoud van een gezonde huid, botten, haren en nagels.
 • Een andere belangrijke werking is dat zink bijdraagt aan het behoud van een normale cognitieve functie en de goede werking van het immuunsysteem.
 • Verder helpt zink ook bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen.
 • Tenslotte draagt zink nog bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting.

CLEAN LABEL

Vrij van synthetische kleur- en hulpstoffen. Met enkel natuurlijke hulpstoffen en met (natuurlijke) coating voor neutralisatie van de smaak.
Kleurverschillen zijn normaal en doen geen afbreuk aan de werking.

NUTRITIONELE INFORMATIE PER DAGDOSIS VAN 2 TABLETTEN

SAMENSTELLING:

Zink(gluconaat + monomethionine) 20 mg 200 %*
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) 500 mg
L-Arginine 300 mg
Iers mos (Chondrus crispus) 160 mg
OptiMSM® (methylsulfonylmethaan) 100 mg
Suikermeloen (Cucumis melo) 6 mg 420 IU SOD

*% RI = Referentie inname

INGREDIËNTEN: Vulstof: Microkristallijne cellulose, Chlorella (Chlorella pyrenoidosa), L-Arginine, Iers mos (Chondrus crispus), OptiMSM® (methylsulfonylmethaan), Zinkgluconaat, Coating (Geleermiddel: Hypromellose, Emulgator: Glycerol), Rijstextract (Oryza sativa), Zink monomethionine, Glansmiddel: Stearinezuur, Suikermeloen (Cucumis melo).

DOSERING

2 tabletten per dag

INNAME

 • Inname best voor of tijdens de maaltijd. Bij voorkeur niet combineren met brood of soja-maaltijd (ofwel Zinargin minstens een half uur vooraf innemen). De opname van zink zou nl. bemoeilijkt kunnen worden bij inname samen met fytinehoudende voeding (zoals granen en soja).
 • Dosis voor kinderen, volwassen en bij het geven van borstvoeding, zie referentiewaarden voor zinkinname:

SLIKPROBLEMEN?

 • De tablet kan in tweeën gebroken worden.
 • De tablet mag fijn gekauwd worden.
 • De tablet mag met een pillenvergruizer worden fijn gemaakt en vermengd met voeding of vloeistof.

VOORZORG

 • Bij antibiotica gebruik: Zinargin innemen 1 uur na antibiotica-inname. Gelijktijdige inname van Zinargin met antibiotica kan de werking van antibiotica remmen.
 • Inname dient beperkt te worden tot enkele weken/maanden bij gebruik van meer dan 10 mg zink per dag. Vraag raad aan uw arts of apotheker.
Meer informatie
CNK 3697-034
Notificatienr. NUT/PL/AS 788/32
EAN 5430000149495

Merk

Nutriphyt

Nutriphyt is een gerenommeerd Belgisch bedrijf en biedt u een breed assortiment natuurlijke en zuivere gezondheidsproducten. Producten die de code van de natuur in zich dragen en die het lichaam tot diep in de cellen verzorgen en voeden. Waarvan de nutriënten zijn samengebracht in een optimale synergie en die het resultaat zijn van een diepgaande studie naar werkelijke gezondheid. Voor Nutriphyt is de gezondheid van alle mensen top prioriteit. Vanuit een oorzaakgerichte aanpak, in plaats van een symptomatische aanpak, werden onze voedingssupplementen ontwikkeld. Aandoeningen zijn vaak het resultaat van een tekort aan nutriënten. Alsook, wordt de oorzaak van chronische ziekten in realiteit zelden aangepakt, waardoor ze enkel symptomatisch behandeld worden. Vanuit die optiek werden de voedingssupplementen van Nutriphyt ontwikkeld. Onze producten voorkomen deze tekorten en ondersteunen het lichaam tot in de kern. Op die manier kunnen we aandoeningen van bij het prille begin onderdrukken en zelfs voorkomen. Onze producten worden volledig in-house ontwikkeld door gekwalificeerde medewerkers. Enkel zo kunnen we garanderen dat alles volgens puur wetenschappelijke inzichten wordt ontwikkeld. Daarnaast garanderen we ook dat alle gezondheidsproducten volledig natuurlijk zijn en streven we ernaar om ons volledige gamma 'clean label' te maken. Een zo zuiver mogelijk, natuurlijk product om je lichaam ultiem te ondersteunen, dat is Nutriphyt.
nutriphyt