zoethout (extract) – 60 ml

24,00 Incl BTW

hydro-alcoholisch extract van zuivere zoethoutwortel
(Glycyrrhiza glabra)
rijk aan flavonoiden, fyto-oestrogenen en glycyrrhizine
100 % vrij van additieven en conserveringsmiddelen

lichtbruine vloeistof
zoete smaak
lost volledig helder op

60 ml

zoethout, meer dan een zoethoudertje

De zoethoutplant stond al bij de oude Egyptenaren bekend als een medicinale plant. De wortelstok van de plant bevat honderden actief werkzame stoffen, waaronder flavonoïden (antioxidanten), vluchtige oliën, asparagine, chalconen en diverse plantaardige oestrogenen. Glycyrrhizine is de voornaamste stof in het kruid (een zoetstof 50 keer zoeter dan suiker). Zoethout werkt ontstekingsremmend en is gunstig voor de luchtwegen, de spijsvertering, het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.

Op voorraad

Share
Caere natura

beschrijving

zoethout, zoeter maar gezonder dan suiker

Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra) heeft als kruidenmiddel een indrukwekkende lijst van goed gedocumenteerde toepassingen en is waarschijnlijk een van de meest over het hoofd geziene kruiden. Er werden honderden werkzame stoffen in zoethout geïdentificeerd, met inbegrip van flavonoïden, vluchtige oliën, asparagine, chalconen en diverse plantaardige oestrogenen (fyto-oestrogenen). De voornaamste stof in het kruid, glycyrrhizine (dat tot 50 keer zoeter dan suiker is, zonder de gezondheidsnadelen ervan) heeft talrijke gunstige effecten op het lichaam, wat zoethout een waardevol kruid maakt.

vanuit de chinese geneeskunde in het westen ingeburgerd geraakt

In de Chinese geneeskunde wordt het ontstekingsremmende zoethout al eeuwen gebruikt bij condities als hoest en verkoudheid, spijsverteringsproblemen en vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen. Verder toonden studies de werking van het kruid aan bij brandend maagzuur, een lekkende darm, bijnieruitputting en PMS. Het verlicht ook pijn.

Merk

Caere natura

Caere biedt een uitzonderlijke selectie unieke en krachtige natuurlijke tincturen en extracten. We geloven dat onze uitgelezen keuze zuivere natuurproducten de basis vormt voor een gezond leven in zuivere eenvoud. In de keuze van onze producten staat de kwaliteit van zowel de natuurlijke ingrediënten als hun bereidingswijze centraal. De hoogwaardige Caereproducten zijn verkrijgbaar bij natuurgeneeskundige therapeuten, voedingsconsulenten en in gespecialiseerde apotheken en biowinkels. Alle Caere-producten zijn bij het FAVV genotificeerd als voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.
Caere natura

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “zoethout (extract) – 60 ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *