Bergamot – essentiele olie – 11 ml

Oorspronkelijke prijs was: 14,85€.Huidige prijs is: 14,20€. Incl BTW

Citrus aurantium ssp bergamia

Op voorraad

Share
EAN: 5414952010218 Categorie:
Sjankara
Naam Bergamot
Botanische naam Citrus aurantium ssp bergamia
Land van herkomst Italie
Plantdeel Schil
Kwaliteit Biologisch
Inhoudsstoffen Limonene – Linalyl acetate – Linalool, Gamma terpinene – Beta pinene – Beta bisabolene
Productiemethode Persing
Geur fruitig, zoete topnote, kruidige iets balsamieke Middlenote en dryout
Gebruik Deze olie is bekend voor haar frisse geur, haar rustgevende kwaliteiten (o.a. bij angsten, slaapproblemen en depressies ten gevolge van angsten)…
Weetjes De bergamot””peer””, eigenlijk een citrus-vrucht wordt niet in de voeding gebruikt. De boom wordt enkel gekweekt voor de productie van etherische olie. Bergamot is de basisgrondstof van elke kwalitatief hoogstaande eau de Cologne. Eén uitzondering voor wat de voeding betreft: bergamot-olie geeft aan de earl grey-thee het specifieke aroma en smaak.
Opgelet Voor gebruik in massage-olies raden wij de BERGAMOT FCF aan. Uitwendig gebruik in combinatie met zonlichtblootstelling kan evenwel zonne-allergie en abnormale pigmentering van de huid uitlokken. Niet in bad gebruiken, géén zonnebad na massage met een olie met bergamot erin. Het is een gevoelige olie, dus na het verbreken van de verzegeling binnen het jaar verbruiken.

Merk

Sjankara

Sjankara, Al 20+ jaar de specialist in aromatherapie, duurzame en eerlijke essentiële oliën producten. Een maximum aan SJANKARA etherische oliën zijn BIO-gecertificeerd door Certisys®. SJANKARA staat hiermee op nummer 1 in de Benelux en op nummer 3 in Europa! Etherische olie: Door stoom- of water-destillatie worden de actieve geur-bestanddelen uit planten ge-extraheerd. Synoniemen: essentiële olie, vlugolie. "Syndest" etherische olie: Dit is een niet synthetische olie, maar wel een 100% puur natuurlijke olie. Sommige planten, bv.melisse, bevatten zo weinig etherische olie, dat zij puur onbetaalbaar zouden zijn. Daarom worden ofwel verschillende planten tegelijkertijd gedestilleerd, ofwel wordt de te destilleren plant eerst doordrenkt met een andere etherische olie. De laatste 'sleept' dan de olies uit de plant mee. Oleoresine : Een destillaat uit bv. benzoe, is een dikke, stroperige stof, die, naast de pure geurstoffen, ook nog heel wat harsen bevat. Dit noemen wij een oleoresine. Essence absolue : Wanneer men een oleoresine wast met alcohol, kan men er de harsen en de alcohol uit wegdestilleren. Het eindproduct heet een essence absolue (bv.wierook). Essence : Deze term gebruikt Sjankara niet. Hij heeft twee betekenissen: 1. De olie, geperst uit de schil van citrusvruchten (bijv. citroenschil). Omwille van de duidelijkheid noemen we die ook 'etherische olie'. 2. Elke geconcentreerde geurstof, dus ook synthetische. Absolue (=absolutum) : Sommige planten, bv.jasmijnbloesems, zijn zo warmtegevoelig, dat men er de etherische olie niet uit kan destilleren. De planten worden overgoten met een oplosmiddel (alcohol, petroleumether). De geurstoffen gaan hierin over. Nadien worden het oplosmiddel en de wasbestanddelen eruit verwijderd, en de absolue is klaar. CO2-extract : De techniek is gedeeltelijk verwant aan die van een absolue. Als extractiemiddel gebruikt men onder zeer hoge druk (60 tot 200 Atm.) vloeibare CO2. Door de druk te verlagen, wordt de stikstof weer gasvormig, en verdwijnt, zonder sporen na te laten, automatisch uit het extract.
Sjankara