IMMUUNFORMULE PRO 60 CAPSULES – Immuunsysteem

Oorspronkelijke prijs was: 49,95€.Huidige prijs is: 41,20€. Incl BTW

EAN: 8716717004195

Z-Indexnummer: 17099811

NUT-nummer: NUT/AS 1129/86

Op voorraad

Share
EAN: 8716717004195 Categorieën: , ,
Vitals logo

MET VITAMINE A, C, D, SELENIUM EN ZINK DIE HET IMMUUNSYSTEEM ONDERSTEUNEN

 • de belangrijkste nutriënten voor de weerstand in één product
 • hoge dosering quercetine (Quercefit®) in zeer goed opneembare fytosomale vorm
 • vegan vitamine D3 uit algen (Vitamin D3V®)
 • zeer stabiele en krachtige vorm van vitamine K2 (K2Vital®Delta)
 • goed opneembare, aminozuurgebonden vorm van zink (TRAACS®)

Meer informatie over Immuunformule Pro

Immuunformule Pro is een complete formule met de belangrijkste nutriënten die de werking van het immuunsysteem ondersteunen. Het bevat vitamine A, C, D, selenium en zink die allemaal op hun eigen manier een positieve invloed hebben op de weerstand. Eén capsule bevat de hoeveelheden die nodig zijn voor een dagelijkse ondersteuning. In situaties waarin er een verhoogde behoefte bestaat, is het mogelijk om tijdelijk de dosering te verhogen naar twee per dag. Uniek aan dit product is de hoge dosering quercetine in de zeer goed opneembare fytosomale vorm (Quercefit®). Verder biedt deze formule gebruiksgemak omdat al deze nutriënten in deze doseringen samen in één capsule zitten, waardoor er voor een effectieve ondersteuning van het immuunsysteem in veel gevallen volstaan kan worden met één supplement. Waar mogelijk is in Immuunformule Pro gekozen voor merkingrediënten van de hoogste kwaliteit en met de beste wetenschappelijke onderbouwing.

Weerstand
De belangstelling voor de werking van het immuunsysteem is nog nooit zo groot geweest. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar manieren om zelf hun weerstand op peil te kunnen houden. Het immuunsysteem is een zeer ingenieus maar complex geheel van cellen (zoals T-cellen, B-cellen, naturalkiller-cellen en macrofagen) en moleculen (zoals cytokinen [boodschapperstoffen] en immunoglobulinen [antistoffen]) die het lichaam beschermen. Daarnaast zorgt het onder meer voor het opruimen van afvalstoffen die in het lichaam gevormd worden. Om de werking van het immuunsysteem optimaal en gebalanceerd te houden, helpt het om gezond en gevarieerd te eten, voldoende te bewegen en goed te slapen. Een voedingssupplement kan voor veel mensen zinvol zijn als aanvulling op de voeding om de inname van bepaalde micronutriënten te verhogen. Specifieke nutriënten als vitamine A, C, D, selenium en zink dragen bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem.

Quercetine (Quercefit®)
Het hoogst gedoseerde ingrediënt in dit product is quercetine. Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden. In Immuunformule Pro wordt gebruikgemaakt van quercetine met de merknaam Quercefit®, van de Italiaanse producent Indena. 500 en 1000 mg Quercefit® zijn dezelfde doseringen die zijn toegepast in meerdere humane onderzoeken. Quercefit® bevat quercetine die gewonnen is uit de bloemen van de honingboom (Sophora japonica). De opname en biologische beschikbaarheid van de quercetine in Immuunformule Pro is sterk verbeterd door toepassing van de gepatenteerde Phytosome®-technologie. De term Phytosome (of fytosoom) komt van het Griekse woord phuton (plant) en soma (lichaam). Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare fytonutriënten (zoals quercetine) beperkt, en worden deze gemengd met fosfolipiden (fosfatidylcholine) uit zonnebloemlecithine. De werkzame stoffen worden niet ingekapseld (zoals in liposomen), maar er ontstaat een homogeen mengsel van kleine, goed opneembare deeltjes. Bioflavonoïden (zoals quercetine) hebben namelijk een natuurlijke affiniteit voor fosfolipiden. Het resultaat is de vorming van fytosomen, waarbij de bioflavonoïden hechten aan de fosfolipiden. Op deze manier worden ze extra goed opgenomen. Celmembranen (zoals van cellen in de dunne darm) bestaan immers zelf ook uit een fosfolipiden-dubbellaag, waardoor deze fytosomen de darmwand uitstekend kunnen passeren en de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden in de circulatie. Uit studies is gebleken dat de opname en biologische beschikbaarheid van quercetine 10-20 keer beter wordt door deze Phytosome®-technologie.

Vitamine A
Vitamine A (retinol) wordt in het lichaam omgezet in de actieve vorm retinoïnezuur. In deze vorm is het in de cel betrokken bij verschillende biochemische en fysiologische processen. Vitamine A speelt een rol bij het behoud van de integriteit van epitheelcellen in het hele lichaam en ondersteunt op deze manier onder meer de kwaliteit van de slijmvliezen (zoals in de longen en darmen). Ook is vitamine A van belang voor een goed functionerend immuunsysteem. Het ondersteunt de groei en ontwikkeling van T-cellen en draagt bij aan het normaal functioneren van andere immuuncellen, zoals macrofagen. Tot slot helpt het om een goede balans te houden tussen T-helpercellen 1 (Th1) en T-helpercellen 2 (Th2), een belangrijke voorwaarde voor een evenwichtige immuunrespons. Immuunformule Pro bevat een veilige dosering vitamine A en geen bètacaroteen (pro-vitamine A) zodat de omzetting van pro-vitamine A naar vitamine A door het lichaam niet meer nodig is.

Vitamine C
Vitamine C functioneert in het lichaam als een wateroplosbare antioxidant en speelt een belangrijke rol als vrijeradicalenvanger. Het maakt onderdeel uit van een complex systeem van lichaamseigen antioxidanten, antioxidanten uit de voeding en antioxidant-enzymen met onderlinge afhankelijkheden en interacties. In die hoedanigheid is het betrokken bij de bescherming van DNA, eiwitten en vetten tegen oxidatieve schade en daarmee draagt het bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Vitamine C heeft tevens een positieve invloed op het immuunsysteem door te helpen bij de aanmaak en het goed functioneren van immuuncellen. Bovendien ondersteunt vitamine C het energieniveau en kan het helpen bij vermoeidheid. Immuunformule Pro bevat een basishoeveelheid vitamine C (100% van de referentie-inname per capsule), zoveel als er nog paste in de capsule.

Vitamine D3 (Vitamin D3V®)
Vitamine D is een vitamine die niet in grote hoeveelheden in voeding zit, maar die vooral in de huid aangemaakt wordt onder invloed van zonlicht. Uiteraard is men hierbij wel afhankelijk van voldoende zonneschijn, wat in landen als Nederland of Duitsland absoluut geen zekerheid is. Vitamine D werkt immunomodulerend. Het helpt dus ervoor te zorgen dat het immuunsysteem normaal blijft werken, niet te sterk maar ook niet te zwak. Vitamine D-receptoren komen voor op diverse cellen die betrokken zijn bij het immuunsysteem, zoals T-cellen, B-cellen en macrofagen. Op deze manier biedt vitamine D een brede ondersteuning aan het immuunsysteem. Als voedingssupplement heeft de vorm van vitamine D3 qua effectiviteit een grote voorkeur boven vitamine D2. Een nadeel van vitamine D3 is echter dat het in de meeste gevallen gemaakt wordt uit schapenwolvet en dus niet geschikt is voor veganisten. In Immuunformule Pro wordt daarom gebruikgemaakt van een nieuwere vorm van vitamine D3 uit algen (Vitamin D3V®). Hiermee is Immuunformule Pro ook geschikt voor veganisten. Immuunformule Pro biedt een ruime dosering vitamine D als aanvulling op de voeding en de eigen aanmaak door zonlicht.

Vitamine K2 (K2Vital®Delta)
De meest bekende functie van vitamine K in het lichaam is het bijdragen aan een normale bloedstolling. Vitamine K activeert bepaalde vitamine K-afhankelijke bloedstollingsfactoren die ervoor zorgen dat de bloedstolling optimaal verloopt, dat wil zeggen niet te snel en niet te langzaam. Vitamine K werkt op meerdere manieren samen met vitamine D. Het is dus nóg beter om deze nutriënten gecombineerd in te nemen. Er bestaan twee soorten vitamine K, waarbij vitamine K2 een bredere werking heeft dan vitamine K1. Vitamine K2, ofwel menaquinon (afgekort MK), komt voor in diverse vormen. Volgens de huidige wetenschappelijke stand van zaken is menaquinon-7 (MK-7) de meest effectieve vorm. MK-7 wordt uitstekend opgenomen en blijft zeer lang in het lichaam aanwezig om werkzaam te kunnen zijn, dankzij de lange halfwaardetijd. In Immuunformule Pro is gekozen voor doseringen van deze vitamine die effectief zijn gebleken in humane onderzoeken. Ook de kwaliteit van de gebruikte vitamine K2 is een aandachtspunt. Vitamine K2 staat er immers om bekend dat het zeer instabiel is. In combinatie met mineralen of bepaalde hulpstoffen kan het gehalte vitamine K2 in een voedingssupplement snel afnemen. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk, omdat je een product gedurende de volledige houdbaarheidstermijn wilt kunnen bewaren. De Noorse producent Kappa Bioscience heeft een vitamine K2-grondstof ontwikkeld die zeer goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Door middel van een gepatenteerd micro-encapsulatieproces wordt de K2 volledig omhuld, waardoor de stabiliteit zelfs in producten met agressieve mineraalverbindingen gegarandeerd wordt. Vitals heeft K2Vital®Delta als beste vitamine K2-grondstof geselecteerd na uitvoerige stabiliteitstesten met verschillende K2-grondstoffen in diverse samenstellingen.

Selenium
Selenium (ook wel seleen) is een essentieel spoorelement. In dierlijke en plantaardige producten komt het voor in zowel organische vorm (selenomethionine of selenocysteïne) als anorganische vorm (seleniet of selenaat). De organische vormen worden anderhalf tot tweemaal beter opgenomen door het lichaam dan de anorganische vormen. Een lage seleniuminname komt in Europa regelmatig voor, onder meer bij vegetariërs. Dit komt vooral omdat de Europese bodem arm is aan selenium en gewassen daardoor minder selenium bevatten. Selenium is een belangrijke antioxidant. Bepaalde enzymen (seleno-enzymen), zoals glutathion peroxidase (gpx), zijn afhankelijk van selenium en spelen een belangrijke rol bij het wegvangen van vrije radicalen. Zo draagt selenium bij aan de bescherming tegen oxidatieve schade. Daarnaast ondersteunt selenium het immuunsysteem door bij te dragen aan de aanmaak van T-cellen. Ook helpt het bij het goed functioneren van naturalkiller-cellen.

Zink (TRAACS®)
Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem door eveneens de aanmaak van T-cellen te ondersteunen, te helpen bij de productie van cytokinen en bij te dragen aan het functioneren van naturalkiller-cellen. Ook helpt zink cellen te beschermen tegen oxidatieve schade, onder andere omdat het een rol speelt in het functioneren van de antioxidant-enzymen katalase en superoxidedismutase (SOD). Zink werkt samen met vitamine A doordat het bijdraagt aan een normaal metabolisme van deze vitamine. Immuunformule Pro bevat zink in de vorm van zinkbisglycinaat. Hierbij is ieder zinkdeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De algemene term voor een dergelijke verbinding is aminozuurchelaat of aminozuurgecheleerd mineraal. Het woord ‘chelaat’ komt uit het Grieks en betekent ‘klauw’. Er is gekozen voor deze verbindingsvorm omdat de biologische beschikbaarheid ervan bijzonder goed is. En daarbij maakt Vitals uitsluitend gebruik van echte aminozuurchelaten van Albion Minerals, herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS®, dat staat voor The Real Amino Acid Chelate System. Hiermee wordt gegarandeerd dat het daadwerkelijk om een chelaat gaat en niet slechts om een mengsel van een mineraal met een aminozuur, waarvan sommige producenten ten onrechte beweren dat dit ook een aminozuurchelaat is.

Toegestane gezondheidsclaims:

 • vitamine A, C, D, selenium en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
 • vitamine A is goed voor de slijmvliezen in de longen en de darmen
 • vitamine C, selenium en zink hebben een antioxidatieve werking
 • vitamine C ondersteunt het energieniveau en kan helpen bij vermoeidheid
 • vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling
 • zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A

Disclaimer:

De informatie die wij verschaffen wordt steeds met de grootste zorg samengesteld, gecontroleerd en geactualiseerd op basis van recente wetenschappelijke bevindingen. Wij raden u aan om aandachtig de gebruiksvoorwaarden te lezen op of in de verpakking van het product. Onze informatie vervangt echter nooit een deskundige diagnose of therapeutisch advies. Bij twijfel over het gebruik of de geschiktheid van een bepaald product gelieve dan ook eerst een arts of therapeut te raadplegen.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, gebrek of nadelige gevolgen die kunnen voortkomen uit foutieve vermeldingen van de fabrikant of technische gebreken, ongepast gebruik, onvoldoende opvolging of onzorgvuldig naleven van de gebruiksvoorwaarden van de producten. Onze aansprakelijkheid kan eveneens niet worden weerhouden voor mogelijke veranderingen aangebracht door de fabrikant en zal in elk geval beperkt zijn tot het bedrag van de bestelling.

Deze webshop kan links bevatten naar andere websites. Wij kunnen echter niet aansprakelijk worden gesteld voor de huidige of toekomstige inhoud van die websites, noch voor de inhoud van externe websites die een link hebben naar de website van Supplementencenter.be.

Onze voedingssupplementen, gezondheids- en verzorgingsproducten worden niet aangeboden ter vervanging van een gevarieerde voeding of een gezonde levensstijl. Bewaar de producten droog, koel en steeds buiten het bereik van kinderen. Respecteer ook steeds de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) en de houdbaarheidsdatum.

Merk

Vitals

ELKE DAG BETER Wij zijn Vitals en wij willen u wat beloven. Ambitie. De ambitie om de meest effectieve voedingssupplementen te ontwikkelen. Met de meest geschikte doseringen, de beste kwaliteit en de hoogste zuiverheid. Om bij toevoegingen aan het assortiment altijd het vizier te richten op veelbelovende vernieuwingen met een degelijke onderbouwing. En de ambitie om continu betere informatie te bieden rondom de werking en het gebruik van onze producten. Duidelijker, uitgebreider, overzichtelijker. Dit ideaal is natuurlijk nooit voltooid. Het wordt elke dag beter. Net als iedereen die onze producten gebruikt. Vandaar onze leus: elke dag beter. En de zon, waarmee elke dag wordt ingeluid, als ons logo.
Vitals logo