Naaldwoud – Synergie essentiele olie Sjankara – 11 ml – Speciaal geschikt voor gebruik in de sauna

Oorspronkelijke prijs was: 7,10€.Huidige prijs is: 6,50€. Incl BTW

Geeft nieuwe adem, net als een wandeling door een dennenbos. Verbetert de zuurstofopname. Verfrist en zuivert de atmosfeer. Speciaal geschikt voor gebruik in de sauna.

Op voorraad

Share
EAN: 5414952022198 Categorieën: ,
Sjankara
Naam Synergie Naaldwoud
Inhoudsstoffen
  • Grove den (Pinus sylvestris)
  • eucalyptus (Eucalyptus globulus)
  • cipres (Cupressus sempervirens var. stricta)
  • lavandin grosso (Lavandula x intermedia)
  • atlasceder (Cedrus atlantica).
Gebruik
  • Verstuiven
  • in de sauna: enkele druppels samen met het water op de hete stenen gieten.
Weetjes Geeft nieuwe adem, net als een wandeling door een dennenbos. Verbetert de zuurstofopname. Verfrist en zuivert de atmosfeer. Speciaal geschikt voor gebruik in de sauna.

Merk

Sjankara

Sjankara, Al 20+ jaar de specialist in aromatherapie, duurzame en eerlijke essentiële oliën producten. Een maximum aan SJANKARA etherische oliën zijn BIO-gecertificeerd door Certisys®. SJANKARA staat hiermee op nummer 1 in de Benelux en op nummer 3 in Europa! Etherische olie: Door stoom- of water-destillatie worden de actieve geur-bestanddelen uit planten ge-extraheerd. Synoniemen: essentiële olie, vlugolie. "Syndest" etherische olie: Dit is een niet synthetische olie, maar wel een 100% puur natuurlijke olie. Sommige planten, bv.melisse, bevatten zo weinig etherische olie, dat zij puur onbetaalbaar zouden zijn. Daarom worden ofwel verschillende planten tegelijkertijd gedestilleerd, ofwel wordt de te destilleren plant eerst doordrenkt met een andere etherische olie. De laatste 'sleept' dan de olies uit de plant mee. Oleoresine : Een destillaat uit bv. benzoe, is een dikke, stroperige stof, die, naast de pure geurstoffen, ook nog heel wat harsen bevat. Dit noemen wij een oleoresine. Essence absolue : Wanneer men een oleoresine wast met alcohol, kan men er de harsen en de alcohol uit wegdestilleren. Het eindproduct heet een essence absolue (bv.wierook). Essence : Deze term gebruikt Sjankara niet. Hij heeft twee betekenissen: 1. De olie, geperst uit de schil van citrusvruchten (bijv. citroenschil). Omwille van de duidelijkheid noemen we die ook 'etherische olie'. 2. Elke geconcentreerde geurstof, dus ook synthetische. Absolue (=absolutum) : Sommige planten, bv.jasmijnbloesems, zijn zo warmtegevoelig, dat men er de etherische olie niet uit kan destilleren. De planten worden overgoten met een oplosmiddel (alcohol, petroleumether). De geurstoffen gaan hierin over. Nadien worden het oplosmiddel en de wasbestanddelen eruit verwijderd, en de absolue is klaar. CO2-extract : De techniek is gedeeltelijk verwant aan die van een absolue. Als extractiemiddel gebruikt men onder zeer hoge druk (60 tot 200 Atm.) vloeibare CO2. Door de druk te verlagen, wordt de stikstof weer gasvormig, en verdwijnt, zonder sporen na te laten, automatisch uit het extract.
Sjankara