Alant essentiële olie – 2.5 ml

29,60 Incl BTW

Inula graveolens

Uitverkocht

Share
Categorie:
Sjankara
Naam Alant
Botanische naam Inula graveolens
Land van herkomst Frankrijk
Plantdeel Plant
Kwaliteit Biologisch
Inhoudsstoffen Camphene – Bornyl acetate
Productiemethode Stoomdistillatie
Geur Kruidig, licht houtig met een amber-ondertoon.
Gebruik Volgens P. Franchomme en dr. D. Pénoël is dit zowat de krachtigste slijmoplossende olie die er bestaat. Heel wat krachtiger zelfs dan de etherische olie van hyssop. Dit is vooral van belang voor mensen die lijden aan chronische luchtwegenklachten. Alant heeft tevens goede hoestdempende eigenschappen.
Weetjes Alant is een tot 2 meter hoge overblijvende plant, waarschijnlijk afkomstig uit Azië. In Europa komt alant enkel als gekweekte of verwilderde plant voor. Ook uit de wortels van de Griekse alant (Inula helenium) wordt een etherische olie gewonnen, die vrij goed lijkt op deze van de welriekende.
Opgelet Opletten met deze olie bij mensen met een allergie. Een reactie is immers niet uit te sluiten. Franchomme en Pénoël waarschuwen bij het gebruik van deze olie ook voor de mogelijkheid van het optreden van een “”eliminatie-crisis””. Volgens hen is dit zelfs wenselijk. Verwar dit niet met een allergische reactie.

Niet gebruiken bij kinderen < 6 jaar en zwangere vrouwen.

Merk

Sjankara

Sjankara, Al 20+ jaar de specialist in aromatherapie, duurzame en eerlijke essentiële oliën producten. Een maximum aan SJANKARA etherische oliën zijn BIO-gecertificeerd door Certisys®. SJANKARA staat hiermee op nummer 1 in de Benelux en op nummer 3 in Europa! Etherische olie: Door stoom- of water-destillatie worden de actieve geur-bestanddelen uit planten ge-extraheerd. Synoniemen: essentiële olie, vlugolie. "Syndest" etherische olie: Dit is een niet synthetische olie, maar wel een 100% puur natuurlijke olie. Sommige planten, bv.melisse, bevatten zo weinig etherische olie, dat zij puur onbetaalbaar zouden zijn. Daarom worden ofwel verschillende planten tegelijkertijd gedestilleerd, ofwel wordt de te destilleren plant eerst doordrenkt met een andere etherische olie. De laatste 'sleept' dan de olies uit de plant mee. Oleoresine : Een destillaat uit bv. benzoe, is een dikke, stroperige stof, die, naast de pure geurstoffen, ook nog heel wat harsen bevat. Dit noemen wij een oleoresine. Essence absolue : Wanneer men een oleoresine wast met alcohol, kan men er de harsen en de alcohol uit wegdestilleren. Het eindproduct heet een essence absolue (bv.wierook). Essence : Deze term gebruikt Sjankara niet. Hij heeft twee betekenissen: 1. De olie, geperst uit de schil van citrusvruchten (bijv. citroenschil). Omwille van de duidelijkheid noemen we die ook 'etherische olie'. 2. Elke geconcentreerde geurstof, dus ook synthetische. Absolue (=absolutum) : Sommige planten, bv.jasmijnbloesems, zijn zo warmtegevoelig, dat men er de etherische olie niet uit kan destilleren. De planten worden overgoten met een oplosmiddel (alcohol, petroleumether). De geurstoffen gaan hierin over. Nadien worden het oplosmiddel en de wasbestanddelen eruit verwijderd, en de absolue is klaar. CO2-extract : De techniek is gedeeltelijk verwant aan die van een absolue. Als extractiemiddel gebruikt men onder zeer hoge druk (60 tot 200 Atm.) vloeibare CO2. Door de druk te verlagen, wordt de stikstof weer gasvormig, en verdwijnt, zonder sporen na te laten, automatisch uit het extract.
Sjankara