zoethout, zoeter maar gezonder dan suiker
Zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra) heeft als kruidenmiddel een indrukwekkende lijst van goed gedocumenteerde toepassingen en is waarschijnlijk een van de meest over het hoofd geziene kruiden. Er werden honderden werkzame stoffen in zoethout geïdentificeerd, met inbegrip van flavonoïden, vluchtige oliën, asparagine, chalconen en diverse plantaardige oestrogenen (fyto-oestrogenen). De voornaamste stof in het kruid, glycyrrhizine (dat tot 50 keer zoeter dan suiker is, zonder de gezondheidsnadelen ervan) heeft talrijke gunstige effecten op het lichaam, wat zoethout een waardevol kruid maakt.
vanuit de chinese geneeskunde in het westen ingeburgerd geraakt
In de Chinese geneeskunde wordt het ontstekingsremmende zoethout al eeuwen gebruikt.
- Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.
- De dagelijkse dosering niet overschrijden
- Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren.
- Kinderen altijd verwijzen naar het advies van een gespecialiseerde arts of orthomoleculaire therapeut
- Raadpleeg een arts, apotheker of therapeut alvorens supplementen te gebruiken in geval van medicijngebruik, ziekte en gebruik bij kinderen
- Niet gebruiken bij zwangerschap of lactatie
- Dit product is geen geneesmiddel maar een gezondheidsproduct
- Dit vervangt niet de behandeling van een arts.
- Op een koele, droge en donkere plaats bewaren.
- Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar.