Dille – Anethum graveolens – essentiele olie Sjankara – 11 ml

11,20 Incl BTW

Stimuleert de spijsvertering en werkt krampstillend, o.a. bij hik. Bij energiegebrek en burn-out. Angststillend, specifiek existentiële angsten. Gaat stemmingswisselingen tegen. Voor mensen die het verleden niet los kunnen laten.

Uitverkocht

Share
Categorie:
Sjankara
Naam Dille
Botanische naam Anethum graveolens
Land van herkomst Hongarije
Plantdeel Zaad
Kwaliteit Conventioneel
Inhoudsstoffen Limonene – Carvone – Alpha phellandrene
Productiemethode Stoomdistillatie
Geur zeer krachtig, fris, zoet, kruidig
Gebruik Stimuleert de spijsvertering en werkt krampstillend, o.a. bij hik. Bij energiegebrek en burn-out. Angststillend, specifiek existentiële angsten. Gaat stemmingswisselingen tegen. Voor mensen die het verleden niet los kunnen laten.
Weetjes Ook uit het dillezaad wordt een vergelijkbare etherische olie gewonnen.
Opgelet Niet gebruiken bij baby’s, kinderen jonger dan 6 jaar en zwangere vrouwen.

Merk

Sjankara

Sjankara, Al 20+ jaar de specialist in aromatherapie, duurzame en eerlijke essentiële oliën producten. Een maximum aan SJANKARA etherische oliën zijn BIO-gecertificeerd door Certisys®. SJANKARA staat hiermee op nummer 1 in de Benelux en op nummer 3 in Europa! Etherische olie: Door stoom- of water-destillatie worden de actieve geur-bestanddelen uit planten ge-extraheerd. Synoniemen: essentiële olie, vlugolie. "Syndest" etherische olie: Dit is een niet synthetische olie, maar wel een 100% puur natuurlijke olie. Sommige planten, bv.melisse, bevatten zo weinig etherische olie, dat zij puur onbetaalbaar zouden zijn. Daarom worden ofwel verschillende planten tegelijkertijd gedestilleerd, ofwel wordt de te destilleren plant eerst doordrenkt met een andere etherische olie. De laatste 'sleept' dan de olies uit de plant mee. Oleoresine : Een destillaat uit bv. benzoe, is een dikke, stroperige stof, die, naast de pure geurstoffen, ook nog heel wat harsen bevat. Dit noemen wij een oleoresine. Essence absolue : Wanneer men een oleoresine wast met alcohol, kan men er de harsen en de alcohol uit wegdestilleren. Het eindproduct heet een essence absolue (bv.wierook). Essence : Deze term gebruikt Sjankara niet. Hij heeft twee betekenissen: 1. De olie, geperst uit de schil van citrusvruchten (bijv. citroenschil). Omwille van de duidelijkheid noemen we die ook 'etherische olie'. 2. Elke geconcentreerde geurstof, dus ook synthetische. Absolue (=absolutum) : Sommige planten, bv.jasmijnbloesems, zijn zo warmtegevoelig, dat men er de etherische olie niet uit kan destilleren. De planten worden overgoten met een oplosmiddel (alcohol, petroleumether). De geurstoffen gaan hierin over. Nadien worden het oplosmiddel en de wasbestanddelen eruit verwijderd, en de absolue is klaar. CO2-extract : De techniek is gedeeltelijk verwant aan die van een absolue. Als extractiemiddel gebruikt men onder zeer hoge druk (60 tot 200 Atm.) vloeibare CO2. Door de druk te verlagen, wordt de stikstof weer gasvormig, en verdwijnt, zonder sporen na te laten, automatisch uit het extract.
Sjankara