Cipres – Cupressus sempervirens var. stricta – essentiele olie Sjankara – 11 ml

Oorspronkelijke prijs was: 8,40€.Huidige prijs is: 8,10€. Incl BTW

Versterkt de aders, stimuleert de circulatie. Te gebruiken in (voet-)bad, als massage-olie bij gezwollen voeten en benen. Stimuleert ook de lymphecirculatie, o.a. bij cellulite. Geeft meer adem, verlicht kriebelhoestjes… Verbetert de concentratie. Helpt bij existentiële problemen, voor mensen die moeilijk kunnen omgaan met eenzaamheid. Helpt verdriet te verwerken.

Op voorraad

Share
EAN: 5414952014100 Categorie:
Sjankara
Naam Cipres
Botanische naam Cupressus sempervirens var. stricta
Land van herkomst Spanje
Plantdeel Blad
Kwaliteit Biologisch
Inhoudsstoffen Alpha pinene – Delta 3-carene – Limonene – Terpenyl aceate
Productiemethode Stoomdistillatie
Geur Fris, balsamiek, dennen-achtig, met een zoetige ondertoon.
Gebruik Versterkt de aders, stimuleert de circulatie. Te gebruiken in (voet-)bad, als massage-olie bij gezwollen voeten en benen. Stimuleert ook de lymphecirculatie, o.a. bij cellulite. Geeft meer adem, verlicht kriebelhoestjes… Verbetert de concentratie. Helpt bij existentiële problemen, voor mensen die moeilijk kunnen omgaan met eenzaamheid. Helpt verdriet te verwerken.
Weetjes Cipres is één van de toppers voor mensen die moeilijk kunnen omgaan met verdriet. Zou het toeval zijn dat zowat overal in Zuid-Europa cipressen aangeplant worden rond kerkhoven?
Opgelet Cipres is een gevoelige olie, na opening binnen het jaar verbruiken.

Merk

Sjankara

Sjankara, Al 20+ jaar de specialist in aromatherapie, duurzame en eerlijke essentiële oliën producten. Een maximum aan SJANKARA etherische oliën zijn BIO-gecertificeerd door Certisys®. SJANKARA staat hiermee op nummer 1 in de Benelux en op nummer 3 in Europa! Etherische olie: Door stoom- of water-destillatie worden de actieve geur-bestanddelen uit planten ge-extraheerd. Synoniemen: essentiële olie, vlugolie. "Syndest" etherische olie: Dit is een niet synthetische olie, maar wel een 100% puur natuurlijke olie. Sommige planten, bv.melisse, bevatten zo weinig etherische olie, dat zij puur onbetaalbaar zouden zijn. Daarom worden ofwel verschillende planten tegelijkertijd gedestilleerd, ofwel wordt de te destilleren plant eerst doordrenkt met een andere etherische olie. De laatste 'sleept' dan de olies uit de plant mee. Oleoresine : Een destillaat uit bv. benzoe, is een dikke, stroperige stof, die, naast de pure geurstoffen, ook nog heel wat harsen bevat. Dit noemen wij een oleoresine. Essence absolue : Wanneer men een oleoresine wast met alcohol, kan men er de harsen en de alcohol uit wegdestilleren. Het eindproduct heet een essence absolue (bv.wierook). Essence : Deze term gebruikt Sjankara niet. Hij heeft twee betekenissen: 1. De olie, geperst uit de schil van citrusvruchten (bijv. citroenschil). Omwille van de duidelijkheid noemen we die ook 'etherische olie'. 2. Elke geconcentreerde geurstof, dus ook synthetische. Absolue (=absolutum) : Sommige planten, bv.jasmijnbloesems, zijn zo warmtegevoelig, dat men er de etherische olie niet uit kan destilleren. De planten worden overgoten met een oplosmiddel (alcohol, petroleumether). De geurstoffen gaan hierin over. Nadien worden het oplosmiddel en de wasbestanddelen eruit verwijderd, en de absolue is klaar. CO2-extract : De techniek is gedeeltelijk verwant aan die van een absolue. Als extractiemiddel gebruikt men onder zeer hoge druk (60 tot 200 Atm.) vloeibare CO2. Door de druk te verlagen, wordt de stikstof weer gasvormig, en verdwijnt, zonder sporen na te laten, automatisch uit het extract.
Sjankara