Werkwijze en tarieven

Voorafgaand aan een consultatie hebben we al contact gehad per telefoon of per mail. Op die manier ben ik reeds op de hoogte van uw hulpvraag.

Bij dit eerste contact bepalen we of een uitgebreid intakegesprek nodig is of niet.

Sommige therapieën zoals manuele lymfedrainage, voetreflexologie, zorgmassage, advies aromatherapie, … vereisen vaak slechts een beperkte anamnese. Een orthomoleculaire therapie vereist een grondige anamnese.

Intakegesprek

Voor complexe gezondheidsproblemen of bij een preventieve kijk, hoe gezond oud worden is er dus steeds een uitgebreid intakegesprek. Dit eerste gesprek laat mij toe een duidelijke beeld te krijgen van de problematiek of uw levenswijze zodat een degelijk, weldoordacht behandelplan kan opgesteld worden. Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen verhaal en voorgeschiedenis, waardoor ieder behandelprotocol uniek is.

Het eerste gesprek laat ons ook toe elkaar te leren kennen en te kijken in hoeverre we een meerwaarde zijn voor elkaar. Als het vertrouwen en de noodzakelijke click er is stel ik bij een tweede consultatie een voorstel van behandelplan voor.

Breng bloedonderzoeken mee, de medicatie of supplementen die u nu neemt, alle andere mogelijke nuttige medische info. Op die manier kan ik alles mooi in kaart brengen.

Een intakegesprek of vervolgconsultatie duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Langer is heel vermoeiend en vaak niet meer productief. Ik plan nooit kort na elkaar een nieuwe cliënt zodat we ons niet dienen te haasten. We nemen rustig de tijd voor de behandeling en een gesprek.

Ik ben geen dokter, diagnoses stel ik niet. Een goed contact met uw behandelende geneesheer is voor mij primordiaal en dient absoluut behouden te blijven. Spreek uw dokter of specialist over de voorgestelde behandeling zodat er een eerlijke, constructieve wisselwerking is tussen de reguliere geneeskunde en de complementaire zorg. Zo kunnen ongewenste wisselwerkingen tussen medicijnen en supplementen vermeden worden.

Bij het beeindigen van ons intakegesprek maken we een nieuwe afspraak. We voorzien wat tijd zodat ik alle mogelijke scenario’s rustig kan overwegen, zaken kan opzoeken, eventueel collega’s kan consulteren.

Tweede gesprek

Ik geef tijdens het tweede gesprek dan ook zeer gedetailleerd en gestructureerd mijn zienswijze op de diverse complementaire mogelijkheden.

Belangrijk is dat we kijken wat haalbaar is voor u en een practisch haalbaar behandelplan kunnen bepalen.

Het behandelingsplan kan gebruik maken van meerdere complementaire therapieën, in overleg kunnen we dat dan bespreken en concretiseren.

Het is steeds mijn bedoeling zoveel mogelijk uitleg te geven zodat u zelf overtuigd bent van de te volgen weg en een eigen inzicht krijgt in uw gezondheid.

De behandeling zal steeds holistisch opgevat worden, lichaam en geest zijn één waarbij we het zelfgenezend vermogen van ons lichaam aanspreken.

Mijn behandelplan kan bestaan uit adviezen over leefstijl, voeding, supplementen, beweging, ontspanning, mogelijks supplementen en inzet van manuele therapieën.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten hangen volledig af van de ernst van de klachten en de .

Dat bespreken we in samenspraak.

In ieder geval is het steeds fijn voor mij om na het stoppen van de behandeling na een termijn van een paar weken een berichtje te krijgen hoe het met je gaat?

Kostprijs

Een consultatie is standaard ongeveer 60 Min en komt op 50,-€.. Contante betaling, er is geen bancontact aanwezig.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer inlichtingen of om een afspraak vast te leggen, dit kan op het Nr 0475 82 36 21 of via mail  info@orthofelia.be.