De smaak van walnootolie is zacht met een uitgesproken notensmaak en wordt gemaakt door het persen van gedroogde walnoten. De Périgord olie van Amanprana wordt koud geperst. Zo blijven de smaken én de voedingswaarden behouden. Bij een koude persing is de opbrengst lager maar bij Amanprana staat de kwaliteit en zachtheid voorop.
Waarom kiezen voor de extra vierge walnootolie van Amanprana?
- Onze olie is afkomstig uit de boomgaard van Franck Monsallier in Périgord (Frankrijk).
- De walnoten worden niet voorverwarmd, noch geroosterd (op deze manier blijft de kwaliteit behouden).
- De olie is een mengeling van 4 variëteiten walnoten voor een delicate, pure Périgord-smaak.
- De walnoten worden geplet met een authentieke granietmolen, waarna ze geperst worden in de door Franck Monsallier zelfontworpen pers (deze pers creëert geen warmte).
- Deze olie heeft een peroxidatie van minder dan 2mg en een zuurtegraad van minder dan 0,5%, wat uitmuntend is.
- De olie is een bron van co-enzyme Q10, lecithine, plantaardige sterolen (B-sitosterol, delta-5 avenasterol, campesterol en andere), polyfenolen (290mg/100g), vitamine E (23mg/100g) en vitamine K (15mcg/100g)
Hoe gebruik je de extra vierge walnootolie van Amanprana?
Deze walnootolie gebruik je het beste in koude gerechten, zo blijven de smaak én de voedingswaarden optimaal behouden. Deze olie is heerlijk op brood, bij salades, pasta, vinaigrette en als afwerking van al je gerechten. Je bewaart de olie het beste donker en koel.
Walnootolie kan je ook perfect gebruiken als lichaamsverzorging. Het is een droge olie dus wordt snel door je huid opgenomen en laat geen laagje achter. Hierdoor is deze olie perfect geschikt als lichaamsolie. Heb je een gemengde tot vette huid? Dan is deze olie ideaal als gezichtsolie.
Walnootolie is en bron vitamine K, rijk aan vitamine E en bestaat voor een vrij hoog percentage uit linolzuur (omega-6) en linoleenzuur (omega-3). Walnootolie bevat als één van de weinige oliën zowel omega-3 als omega-6.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.