walnootolie – BIO

24,95 Incl BTW

Périgord

 • Bron van vitamine K en rijk aan vitamine E
 • Rijk aan omega 3
 • Geschikt voor koude bereidingen
 • Bevat geen gluten noch andere allergenen van de EFSA-lijst (2003/89/EG)
 • Winnaar gouden medaille in 2005 op het ‘Salon des huiles du monde’

Ingredienten:
100% extra vierge walnotenolie

EAN code: 5425013641814 (250ml.)

Share
Categorie:
amanprana

De smaak van walnootolie is zacht met een uitgesproken notensmaak en wordt gemaakt door het persen van gedroogde walnoten. De Périgord olie van Amanprana wordt koud geperst. Zo blijven de smaken én de voedingswaarden behouden. Bij een koude persing is de opbrengst lager maar bij Amanprana staat de kwaliteit en zachtheid voorop.

Waarom kiezen voor de extra vierge walnootolie van Amanprana?

 • Onze olie is afkomstig uit de boomgaard van Franck Monsallier in Périgord (Frankrijk).
 • De walnoten worden niet voorverwarmd, noch geroosterd (op deze manier blijft de kwaliteit behouden).
 • De olie is een mengeling van 4 variëteiten walnoten voor een delicate, pure Périgord-smaak.
 • De walnoten worden geplet met een authentieke granietmolen, waarna ze geperst worden in de door Franck Monsallier zelfontworpen pers (deze pers creëert geen warmte).
 • Deze olie heeft een peroxidatie van minder dan 2mg en een zuurtegraad van minder dan 0,5%, wat uitmuntend is.
 • De olie is een bron van co-enzyme Q10, lecithine, plantaardige sterolen (B-sitosterol, delta-5 avenasterol, campesterol en andere), polyfenolen (290mg/100g), vitamine E (23mg/100g) en vitamine K (15mcg/100g)

Hoe gebruik je de extra vierge walnootolie van Amanprana?

Deze walnootolie gebruik je het beste in koude gerechten, zo blijven de smaak én de voedingswaarden optimaal behouden. Deze olie is heerlijk op brood, bij salades, pasta, vinaigrette en als afwerking van al je gerechten. Je bewaart de olie het beste donker en koel.

Walnootolie kan je ook perfect gebruiken als lichaamsverzorging. Het is een droge olie dus wordt snel door je huid opgenomen en laat geen laagje achter. Hierdoor is deze olie perfect geschikt als lichaamsolie. Heb je een gemengde tot vette huid? Dan is deze olie ideaal als gezichtsolie.

Walnootolie is en bron vitamine K, rijk aan vitamine E en bestaat voor een vrij hoog percentage uit linolzuur (omega-6) en linoleenzuur (omega-3). Walnootolie bevat als één van de weinige oliën zowel omega-3 als omega-6.

Merk

Amanprana

Amanprana voeding is 100% biologisch en natuurlijk. Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. Wanneer je voor de voeding (of de verzorgingsproducten) van Amanprana kiest, kies je voor de natuur met al haar schoonheid en wijsheid.
amanprana

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “walnootolie – BIO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *