MCT Premium duo-power C-8 & C-10 – BIO

28,50 Incl BTW

  • Geschikt voor salades, koffie, shakes, smoothies, bulletproof koffie, sauzen enz.
  • Geur- en smaakneutraal
  • Ideaal voor Keto, paleo en koolhydraatarme of eiwitrijke diëten
  • Ideaal tijdens vasten met tussenpauzes (intermittent fasting)
  • Ideaal bij detoxkuren en voor lichaamsverzorging
  • Ideaal voor sporters zoals bodybuilders, zwemmers, lopers en fietsers
  • vloeibaar vanaf 2°C

Ingredienten:
100% MCT vetzuren van kokosnootolie* uit Sri Lanka
*=BIO

EAN code: 5425013640138 (500 ml.)

Share
Categorie:
amanprana

MCT duo-power van Amanprana is met haar 53% C-8 en 45% C-10 MCT-olie op haar best. MCT’s van Amanprana zijn de middellange vetzuurketens van biologische extra vierge kokosolie. Meerbepaald C-8 (caprylzuuur) en C-10 (caprinezuur). C-8 en C-10 hebben elk hun specifieke eigenschappen.

Dag en nacht kunnen niet zonder elkaar. In MCT-olie kunnen C-8 en C-10 niet zonder elkaar. Ze zijn als Yin en Yang en versterken elkaar. Amanprana heeft dit begrepen en heeft daarom twee soorten MCT-olie op de markt gebracht. Éen van Premium kwaliteit die zich perfect leent voor koude bereidingen en één van DeLuxe kwaliteit die zowel warm als koud te gebruikten is.

Wat is MCT olie?

MCT olie is een bron van Medium Chain Triglycerides (middellange vetzuurketens). Deze vetzuurketens leveren snel energie. Medium Chain Triglycerides komen nauwelijks voor in een normaal voedingspatroon. Je voegt ze toe door MCT olie te gebruiken bij de bereiding van voeding.

MCT olie van Amanprana als energiebron.

Het lichaam verwerkt MCT-olie vrijwel meteen, waardoor het direct beschikbaar is als energiebron. Het bevat makkelijk verteerbare vetzuren die snel kunnen worden getransporteerd naar de lever om vervolgens te worden omgezet in ketonen. Het kan dus als een energiebron dienen.

Let wel! Bouw de inname van MCT-olie langzaam op. Begin met een theelepel per keer en kijk hoe je lichaam er op reageert. Beperk je inname tot maximaal 6 theelepels per dag (meer heeft weinig zin).

Het keto dieet en middellange vetzurenketens

MCT-olie is populair geworden dankzij het ketogeen dieet. Bij een ketogeen dieet bestaat je dagelijkse inname uit ongeveer 70% vet, 25% eiwitten en 5% koolhydraten. Ketonen zijn de energieleverancier van het lichaam indien er geen gebruik gemaakt kan worden van glycogeen voorraden.

Er zijn vier verschillende soorten MCT’s: C6, C8, C10 en C12. Ze worden zo genoemd vanwege het aantal koolstofatomen (6 tot 12) dat het bevat. De middellange vetzuren C-8 en C-10 vullen elkaar aan en versterken elkaars eigenschappen.

Hoe gebruik je de mct-olie van Amanprana?

De MCT-oliën van Amanprana zijn geschikt om in salades te verwerken, maar een theelepeltje in je koffie, shakes, smoothies, bulletproof koffie, sauzen enz. kan ook prima!

Merk

Amanprana

Amanprana voeding is 100% biologisch en natuurlijk. Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. Wanneer je voor de voeding (of de verzorgingsproducten) van Amanprana kiest, kies je voor de natuur met al haar schoonheid en wijsheid.
amanprana

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MCT Premium duo-power C-8 & C-10 – BIO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *