Witte tijm, Sal Verde

18,9527,95 Incl BTW

Witte tijm, Sal Verde 60 en 40 gram

  • Biologisch
  • Intense & heerlijke smaak
  • Frisse & kruidige geur
  • Geschikt voor aromatherapie

Ingredienten:
100% Portugese witte tijm*
*=BIO

EAN code: 5425013640176 (60 gr.)

Share
Artikelnummer: N/B Categorieën: ,
amanprana

Sal Verde van Amanprana is rijk aan ijzer. Het bevat 12,4mg/100g. a.d.h. ijzer is 14mg!!

Sal Verde geeft gerechten een heerlijke smaak met minder zout. Ook te gebruiken bij aromatherapie. De witte tijm van Amanprana, Sal Verde Thymus mastichina, is afkomstig uit Portugal (Quinta dos Choupos).
Thymus mastichina, ook wel bekend als puur zout, heeft kleine ovale blaadjes met een sterk aroma en intense smaak. Het is een tijmsoort met een frisse en kruidige geur. Deze witte tijm groeit op steenachtige zandgronden, in struiken. Het koloniseert grenzen en dijken van wegen, verlaten landbouwvelden.

Hoe gebruik je witte tijm, Sal Verde?

De witte tijm van Amanprana, Sal Verde, gebruik je in de keuken ter vervanging van zout. Vooral in de Spaanse en Portugese keuken wordt witte tijm vaak gebruikt. Het geeft een frisse en kruidige geur aan je gerechten. Het intensiveert ook de smaak van je gerecht, waardoor zout aanzienlijk kan worden verminderd.

“Ongeëvenaard in de wereld van tijm en onvergelijkbaar superieur, het is van ons, Sal Verde, het is Portugees, het is de moeite waard om te weten.”

Waar wordt Sal Verde (witte tijm) van Amanprana gekweekt?

Sal Verde van Amanpran wordt in het dorpje Quinta dos Choupos,140 km ten oosten van Lissabon, op een kleine biologische boerderij geplant, geoogst en gedroogd.

“Waar het om gaat is werken met de natuur, de biodiversiteit en haar genetisch, cultureel en ecologisch erfgoed in stand houden, de seizoenen respecteren, endogene soorten produceren, ons aanpassen, duurzame landbouwpraktijken toepassen, het milieu respecteren, de bodem respecteren. Dan krijg je witte tijm die aroma, smaak en kracht heeft. Het is aan ons, als consumenten, om veeleisend te zijn bij het kiezen en kopen”.
 Margarida Carreira, organic herbs, Quinta dos Choupos, Portugal (producent van Amanprana’s witte tijm Sal Verde)

Merk

Amanprana

Amanprana voeding is 100% biologisch en natuurlijk. Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. Wanneer je voor de voeding (of de verzorgingsproducten) van Amanprana kiest, kies je voor de natuur met al haar schoonheid en wijsheid.
amanprana

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Witte tijm, Sal Verde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *