Khoisan fleur de sel

13,9519,95 Incl BTW

Khoisan fleur de sel

“Bloemen van zout” is een afgeroomd zout. Je herkent Khoisan fleur de sel meteen aan haar grove kristalstructuur en haar sneeuwwitte kleur. De smaak is verfijnd en zacht.

Ingredienten:
100% Khoisan fleur de sel

EAN code: 5425013647786 (200gr)
EAN code: 5425013647960 (300gr)

Share
Artikelnummer: N/B Categorieën: ,
amanprana

Niet minder, maar BETER zout is de boodschap.

Khoisan fleur de sel wordt gefilterd door Moeder Natuur. Aan de Westkust van Zuid-Afrika, waar het vandaan komt, sijpelt het oceaanwater door een ondergrondse 2.000 meter dikke barrière van kalksteen, kwartszans en schelpbedden.

Deze waterdoorlatende aardlaag (of aquifer) filter op natuurlijke wijze het ingesijpelde oceaanwater. Dit ondergrondse zoute water wordt opgepompt in ondiepe zoutpannen. Hier krijgt het levenskracht, zonne-energie en regeneratievermogen. De Boviswaarde van Fleur de Sel ligt tussen 16600 en 24700. Beduidend hoger dan Himalaya zout. Het wordt met de hand geoogst, gedroogd en gevitaliseerd in de zon.

Waarom kiezen voor het zout van amanprana?

  • Gefilterd door Moeder Natuur
  • Behoort bij de 5 beste zeezouten ter wereld
  • Fair trade
  • Khoisan oprichtster Britt Geach werd uitgeroepen tot “Vrouwelijke landbouwer van het Jaar”

Zeezout versus Khoisan Fleur de sel

95% van het kristalliserende zout zinkt naar de bodem. Dat is het zeezout. Maar als de omstandigheden ideaal zijn, namelijk als de Zuid-Afrikaanse zomerzon het heetst is, kristalliseert 5% van het zout aan het wateroppervlak tot prachtige “bloemen van zout”. Vooraleer dit zoutlaagje kan zinken worden deze schaarse en kostbare drijvende kristallen handgeschept. Slechts 1kg per 35 vierkante meter.

Hoe gebruik je het zeezout van amanprana?

Het “moment suprême” bij elk gerecht is wanneer de chef zijn creatie proeft. Als kroon op het werk, uit respect voor de ingrediënten en net voor het opdienen, strooit hij dan zijn beste zout. Niet vanuit een zoutvaatje. Maar met de hand in één vloeiende beweging. Kenners omschrijven Fleur de Sel als harmonisch, zacht en excellent voor de verfijnde keuken en op tafel. Gebruik Khoisan Fleur de Sel en geef finesse aan je gerechten.

Khoisan fleur de sel is fair trade

Fleur de Sel van Amanprana is een fair trade zeezout en draagt het fair trade label.
Dit zeezout is afkomstig van een klein familiebedrijf waar zo’n 13 fulltimers een vaste baan hebben. Wanneer het oogstseizoen is komen hier nog 10 seizoenwerkers bij. Een Fair Trade fonds betaalt het schoolgeld voor de kinderen van de vaste werknemers. Ditzelfde fonds investeert ook in educatieve programma’s betreffende omgang met collega’s en gezondheid en veiligheid. Alle werknemers ontvangen een fair loon welke ruim boven het minimumloon in Zuid-Afrika zit.

Merk

Amanprana

Amanprana voeding is 100% biologisch en natuurlijk. Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. Wanneer je voor de voeding (of de verzorgingsproducten) van Amanprana kiest, kies je voor de natuur met al haar schoonheid en wijsheid.
amanprana

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Khoisan fleur de sel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *