GOJIBESSEN biologisch 100 gram

3,79 Incl BTW

De wetenschappelijke gemeenschap heeft de gezondheidsvoordelen van goji-bessen onderzocht, aangezien de populariteit van deze kleine vruchten is toegenomen. Hun beweerde voordelen variëren van anti-verouderingseffecten tot glucoseregulatie en ondersteuning van de immuunfunctie.

Goji-bessen zijn ook bekend als Lycium barbarum . De gojibes komt oorspronkelijk uit Azië en mensen in Azië gebruiken deze felgekleurde vrucht al meer dan 2000 jaar als geneeskrachtig kruid en voedingssupplement.

Share

GOJIBESSEN

 De wetenschappelijke gemeenschap heeft de gezondheidsvoordelen van goji-bessen onderzocht, aangezien de populariteit van deze kleine vruchten is toegenomen. Hun beweerde voordelen variëren van anti-verouderingseffecten tot glucoseregulatie en ondersteuning van de immuunfunctie.

Goji-bessen zijn ook bekend als Lycium barbarum . De gojibes komt oorspronkelijk uit Azië en mensen in Azië gebruiken deze felgekleurde vrucht al meer dan 2000 jaar als geneeskrachtig kruid en voedingssupplement.

Wat de wetenschap zegt over goji-bessen

Hier zijn zeven mogelijke voordelen van de goji-bes met het wetenschappelijke bewijs dat ze ondersteunt:

1. Beschermt de ogen

Studies hebben aangetoond dat goji-bessen het risico op glaucoom kunnen helpen verminderen.

Van goji-bessen wordt aangenomen dat ze beschermen tegen leeftijdsgebonden oogziekten.

Goji-bessen kunnen het gezichtsvermogen helpen omdat ze een hoog gehalte aan gezonde antioxidanten bevatten , vooral zeaxanthine.

Dezelfde antioxidanten kunnen ook schade stoppen door:

 • UV licht
 • vrije radicalen
 • oxidatieve stress .

Uit een onderzoek dat werd gerapporteerd in het tijdschrift Optometry and Vision Science van de American Academy of Optometry, bleek dat senioren die 90 dagen lang goji-bessensap dronken, de niveaus van zeaxanthine en andere antioxidanten aanzienlijk verhoogden.

Een tweede onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Drug Design, Development and Therapy, toont aan dat goji-bessen het netvlies beschermen tegen deganglioncellen die verantwoordelijk zijn voor glaucoomBetrouwbare bron, een aandoening die kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen.

2. Biedt ondersteuning aan het immuunsysteem

Goji-bessen bevatten gezonde antioxidanten. Antioxidanten staan ​​bekend om hun immuunversterkende eigenschappen en hun vermogen om schadelijke vrije radicalen en ontstekingen te bestrijden .

Goji-bessen bevatten grote hoeveelheden vitamine A en C, net als andere bessen, waaronder bosbessen en frambozen. Vitaminen A en C zijn van vitaal belang voor het opbouwen van immuniteit en het voorkomen van ziekten, variërend van verkoudheid tot kanker .

3. Beschermt tegen kanker

Hoge niveaus van antioxidanten, waaronder vitamine C, zeaxanthine en carotenoïden, zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van kankercellen. Antioxidanten vertragen de tumorgroei , verminderen ontstekingen en helpen schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Onderzoek op muizen, gerapporteerd in het tijdschrift Drug Design, Development and Therapy , vindt dat goji-bessen de tumorgroei kunnen remmen en de effectiviteit van kankerbehandelingen kunnen vergroten.

4. Bevordert een gezonde huid

Goji -bessen bevatten bètacaroteen , een essentiële fytochemische stof voor planten. Bètacaroteen staat bekend om zijn vermogen om een ​​gezonde huid te bevorderen.

Bètacaroteen is een ingrediënt dat in huidcrèmes wordt gebruikt om:

 • de gezondheid van de huid verbeteren
 • huidirritatie verminderen
 • beheers de effecten van de zon
 • beheers de impact van veroudering

Een studie bij muizen ontdekte dat wanneer ze 5 procent goji-sap dronken, het hen voldoende antioxidanten gaf om te beschermen tegen schade door UV-licht en huidaandoeningen.

5. Stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Goji-bessen kunnen nuttig zijn bij het beheersen van de afgifte van suiker in het bloed. Onderzoek uit 2015 blijkt dat goji-bessen de insuline- en glucosespiegels in het bloed in evenwicht houden.

Dezelfde studie koppelde goji-bessen aan verhoogde HDL-niveaus bij mensen met diabetes type 2 . HDL staat bekend als het goede cholesterol .

6. Verbetert depressie, angst en slaap

 Goji-bessen kunnen helpen om de stemming en de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Onderzoek uit 2016 dat werd gedaan met ratten, toont aan dat goji -bessen depressie en angstachtig gedrag kunnen verbeteren .

Nog een studiein de Verenigde Staten, met behulp van mensen, ontdekte ook dat het drinken van goji-bessensap de energie, het humeur en de spijsvertering kon verbeteren.

In deze studie consumeerden gezonde volwassen deelnemers dagelijks 120 milliliter goji-bessensap of een placebodrank gedurende 14 dagen.

Ze vulden vragenlijsten in om hun gevoelens van welzijn, neurologische en psychologische gezondheid, musculoskeletale symptomen en spijsverterings- en cardiovasculaire klachten te registreren, evenals elke dag nadelige effecten van het sap.

De onderzoekers namen metingen om de bloeddruk , lichaamsmassa, gewicht, pols en visie van elke deelnemer voor en na de 14 dagen studie te registreren.

De groep die het goji-bessensap kreeg, meldde op dag 15 verbeterde energie, concentratievermogen, verbeterde atletische prestaties, mentale scherpte en gevoelens van kalmte en tevredenheid.

De studie toonde ook een verbeterde slaapkwaliteit aan bij degenen die het goji-bessensap consumeerden, en geen enkele ondervond negatieve effecten in verband met het drinken van het sap.

7. Voorkomt leverschade

Goji-bessen zijn gebruikt om leverziekte te behandelen in de traditionele Chinese geneeskunde.

Onderzoek naar diermodellen geeft aan dat goji-bessen kunnen helpen bij het beheersen van de levergezondheid en het voorkomen van de progressie van door alcohol veroorzaakte leververvetting.

Onderzoek naar menselijke leverkankercellen heeft ook ontdekt dat de goji-bes de tumorgroei kan remmen.

Wat maakt goji-bessen zo goed?

Goji-bessen worden vaak een superfood genoemd omdat ze chemische verbindingen bevatten die fytochemicaliën worden genoemd en die door planten worden geproduceerd. Fytochemicaliën in goji-bessen omvatten polysachariden, bètacaroteen en zeaxanthine.

Polysacchariden zijn een primair kenmerk van de goji-bes. Deze zijn een essentiële bron van voedingsvezels. Een onderzoek met ouder wordende muizen wees uit dat polysachariden in goji-bessen hielpen bij het verbeteren van de immuunfunctie en het verhogen van de totale antioxidantactiviteit in het lichaam.

Bètacaroteen is verantwoordelijk voor het oranjerode kleurpigment in gojibessen. Bètacaroteen is van vitaal belang voor de gezondheid van de ogen, de botten, de gezondheid van de huid en de celontwikkeling. De hoeveelheid bètacaroteen in goji-bessen behoort tot de hoogste van alle eetbare planten .

Zeaxanthine speelt een cruciale rol bij de ondersteuning van het immuunsysteem. Veel onderzoekers zijn van mening dat zeaxanthine maculaire degeneratie kan voorkomen , een progressieve visusstoornis die optreedt wanneer het centrale deel van het netvlies, of macula, verslechtert.

Goji-bessen aan het dieet toevoegen

Voeg goji-bessen toe aan yoghurt, havermout of ontbijtgranen.

Mensen kunnen goji-bessen kopen in de meeste natuurvoedingswinkels en Aziatische of Europese markten. Ze kunnen gemakkelijk verse en droge goji-bessen toevoegen aan:

 • smoothies
 • trailmixen
 • havermout
 • yoghurt
 • salades
 • gebakken goederen
 • desserts
 • zoete sauzen

Het is ook gemakkelijk voor mensen om wat bij zich te hebben als ze uitgaan en ze bij een handvol als tussendoortje op te eten.

Goji-bessen zijn vers of gedroogd verkrijgbaar en in trailmixen, superfoodmixen of als sap. 

Goji-bessen zijn vaak duur. De gezondheidsvoordelen kunnen echter de kosten waard zijn. De prijzen zijn ook afhankelijk van het feit of het product biologisch, natuurlijk of verwerkt is.

Goji-bessen kunnen een wisselwerking hebben met sommige medicijnen, waaronder:

 • bloedverdunners
 • bloeddruk medicijnen
 • diabetes medicijnen

Mensen die deze medicijnen gebruiken, moeten met hun arts overleggen voordat ze goji-bessen aan hun dieet toevoegen.

Iedereen met een allergie voor andere bessen moet dit met een arts bespreken voordat ze verse of droge goji-bessen consumeren of een supplement nemen dat goji-bessenextracten bevat.

Het is voor de meeste mensen veilig om goji-bessen met mate te eten. Mensen die overwegen om goji-bessensupplementen te gebruiken, moeten eerst contact opnemen met hun arts.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “GOJIBESSEN biologisch 100 gram” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *