Tarwekiemen zijn de essentie van de tarwekorrel. Het is een opslagplaats van vezels, vitamines, mineralen, eiwitten, omega-3/6/9 en nog vele goede voedingsstoffen en antioxidanten zoals lecithine en 800mg alfa-liponzuur per 100g. Van hieruit groeit nieuw leven, daarom is het logisch dat dit gedeelte van de tarwekorrel de meeste nutriënten bevat.
De tarwe kiemen van Amanprana zijn de enige die rauw op de markt kunnen worden gebracht. Tarwekiemen zijn in de meeste bedrijven/processen namelijk een afvalproduct, waardoor met de hygiëne niet goed wordt omgesprongen. Bij ons zijn de kiemen het hoofdproduct op de productielijn, daardoor gaat hier alle aandacht naar uit en is er een strenge controle op de hygiëne.
Waarom kiezen voor de biologische tarwe kiemen van Amanprana?
- Biologisch
- Hoge ORAC-waarden (antioxidanten)
- De tarwe kiemen van Amanprana zijn afkomstig van de Zwitserse Alpen. Erg uniek.
- Enige rauwe tarwekiemen op de markt
- Hoofdproduct en geen afvalproduct
Hoe gebruik je deze bron van vezels?
- Gebruik ze om er porridge of (ontbijt)pap van te maken.
- Gebruik het als topping voor in je yoghurt
- Maak een brood in combinatie met kokosmeel
- Gebruik ze om er havermoutpap van te maken
- Gebruik het gemixt met je muesli
- Vervang wat van de bloem in bijvoorbeeld gebak of quiche door de kiemen
- Gebruik het in je smoothies
- Doe wat in je favoriete soep
- Gebruik ze in je pannenkoeken, wafels en omelet
- Vermeng wat in je lunchsalade. Ze smaken heerlijk in combinatie met mosterd
- Meng ze onder spreads, dips en sausjes
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.