Aromatherapie

Etherische oliën oefenen een directe invloed uit op ons limbisch systeem ( o.a. hypothalamus, hippocampus, amygdala,…) dat ons centrum is voor emotieverwerking. Dit centrum maakt deel uit van ons oerinstinct, immers als we gevaar ruiken moeten we onmiddellijk reageren zonder nadenken.

In dit centrum worden ook onze herinneringen, patronen en automatisering van gedrag en handelingen opgeslagen.

Gezien elk van ons een eigen verleden en temperament heeft met goede en minder goede herinneringen aan bepaalde geuren, kleuren, smaak, enzovoort raegeren we allemaal verschillend op geuren. Wat voor mij aangenaam ruikt, hoeft niet persé dat ook te zijn voor jou.

Ieder heeft zijn eigen geur. Het is pas wanneer iemand zich goed volet bij een specifieke geur dat er een heilzame werking kan van uitgaan.

In de praktijk passen we het gebruik van aromatherapie toe in onze zorgmassage en voetreflexologie. Een op maat van de cliënt gemaakte massageolie met de geschikte essentiële olie wordt gebruikt.

De geschikte essentiële olie bepalen we in het voorgesprek. Aan de hand van uw klachtenpatroon kunnen we een aantal essentiële oliën voorstellen rekening houdende met eventuele contra-indicaties waar we bepaalde oliën niet mogen gebruiken. Ahankelijk van uw voorkeur maken we dan ter plaatse de massageolie aan.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer inlichtingen of om een afspraak vast te leggen, dit kan op het Nr 0475 82 36 21 of via mail  info@orthofelia.be.